Sfaturi despre cumpărarea unui vehicul la distanță
CarVertical Romania

Nimeni nu vrea să cumpere proverbiala pisică din pungă, nici măcar cei mai mari iubitori de pisici. Prin urmare, oricine dorește să achiziționeaze o mașină la mâna a doua va vrea să știe cât de multe lucruri posibil despre starea în care se află această potențială achiziție. Într-o piață considerată lipsită de transparență, părerea general acceptată este ca trebuie să verifici la fața locului orice mașină la mâna a doua înainte de a o cumpăra.

Înaintea internetului, cumpărarea unei mașini la mâna a doua necesita ore în șir, mai ales dacă nu cumpărați de la o reprezentanță - găsirea vehiculului potrivit, organizarea întâlnirilor și examinarea mașinii; și totul era cu atât mai dificil pentru cei care aveau puține cunoștințe în ceea ce privește mecanica auto dar totuși erau în căutarea celei mai bune oferte de pe piață.

În zilele noastre, situația este complet diferită. Cu doar câteva clicuri puteți găsi cu ușurință sute și sute de mașini pentru fiecare gust, nevoie și buget. Problema este că, la fel ca întotdeauna, cumpărătorii doresc să se asigure că ceea ce plătesc este tot una cu ce au citit în anunț.

Trebuie, prin urmare, să mergi personal sau să pui pe altcineva, poate pe cineva cu mai multă experiență, să verifice mașina la fața locului. Dar până și așa poți verifica doar o mică parte în timpul acelei scurte întâlniri.

Cum distanța creează presiune

Imaginați-vă că ați găsiț mașina ideală, dar este la câteva sute de kilometri distanță. Anunțul spune că este în stare excelentă sau poate că are doar vreo zece mii de kilometric rulați. Prețul este extrem de bun. Imaginile arată și ele bine - nu se disting izbituri sau zgârieturi. Ești atât de încântat încât decizi să-ți iei ceva timp liber pentru a te duce să vezi mașina. 

Ajungi acolo și te uiți la mașină - pare totul în regulă, nimic suspect până când ... dai peste o bucată ruginită a șasiului de la care vânzătorul face tot posibilul să îți distragă atenția. Sau poate când scoateți mașina la un test drive îți dai seama că schimbările de viteză nu sunt la fel de line pe cât te-ai așteptat iar motorul se bâlbâie. În funcție de cât de gravă este problema, este posibil să fii pierdut o zi întreagă sau mai mult pentru o dudă.

Se poate și mai rău - nu găsiți nimic suspect la fața locului și faceți tranzacția. Dați banii, primiți cheile. Plecați cu mașina nouă, fără probleme. Însă, câteva luni mai târziu, aveți de-a face cu o defecțiune după alta. Sau aflați că s-a umblat serios la kilometrajul mașinii, sau că aceasta este de fapt furată. Acum v-ați pierdut nu numai timpul, ci și banii.

Folosiți tehnologii moderne

Acestea fiind spuse, la fel cum procesul de găsire a unei mașini ideale a devenit mult mai ușor datorită tehnologiei moderne, și evaluarea sa de la distanță este posibilă în ziua de azi. Cum? Răspunsul constă în trei litere – VIN, un cod unic compus din 17 simboluri.

VIN-ul vehiculului sau numărul său de identificare este un set unic de 17 caractere alocate individual fiecărui vehicul pentru a putea fi identificat cu ușurință. Toate detaliile despre „biografia” mașinii - de la prima înmatriculare până la ultima achiziție, de la accidente la acoperirea asigurărilor etc. - sunt înregistrate în diferite registre și baze de date folosind acest număr VIN.

Bazându-se pe codul VIN, carVertical poate afla aproape tot ce ține de istoria unei mașini: de la lucrurile de bază (anul de producție, puterea motorului, tipul de combustibil sau de transmisie etc.) până la date mai specifice și mai importante. Include numărul adevărat de kilometri parcurși și fotografii de arhivă în momente diferite, dacă a avut pagube, dacă a fost furată și așa mai departe. Când aveți acces la diverse date din momente diferite, le puteți compara și observa frauda kilometrajului, accidentele ascunse sau alte discrepanțe din povestea prezentată de vânzător. 

Rapoartele relevă, de asemenea, lucrările de întreținere viitoare, cele mai frecvente erori ale modelului în cauză și oferă o listă de echipamente instalate din fabrică. Mai mult decât atât, carVertical vă oferă o gamă optimă de prețuri de piață și chiar evaluează cât de ușor este să vindeți acest tip de mașină. Vehiculele din SUA primesc, de asemenea, un raport NMVTIS care oferă date despre starea titlului mașinii, citirea kilometrajului, marca, daunele totale și istoricul salvării.

Economisiți-vă timpul și banii

În raportul nostru sunt cuprinse detalii pe care probabil nu le-ai putea găsi fără a dedica ore și ore de cercetare fiecărui vehicul. Majoritatea nu le-ai găsi deloc dacă nu ai fost instruit pentru asta și nu ai acces la numeroase baze de date din întreaga lume. 

Cu toate acestea, folosind carVertical, puteți avea access la o sumedenie de detalii din istoricul mașinii la fel de ușor pe cât ați găsit-o la vânzare pe internet - în numai câteva clicuri. S-ar putea să vă salvați de la o călătorie de pomană, iar șansele ca orice detaliu al istoriei mașinii să vă treacă pe sub radar vor fi mult mai mici. Prin urmare, în carVertical aveți un instrument puternic pentru a vă găsi mașina de vis în perfectă stare de funcționare sau cel puțin un instrument puternic pentru a negocia prețul corect și pentru a nu avea surprize.

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți politica cookie.