Cum să verificați kilometrajul autovehiculului online?

În timp ce cumpărați o mașină uzată vă poate economisi o sumă echitabilă de bani, este un lucru riscant de făcut și vă poate provoca, de asemenea, o mulțime de probleme. Asta, desigur, s-ar întâmpla numai dacă nu cumpărați în mod responsabil și nu acordați suficientă atenție detaliilor. Înainte de orice, este esențial să știi dacă kilometrajul unei mașini pe care urmează să o cumperi este autentic.

Verificare Kilometraj Online

Există o modalitate tradițională de a o verifica inspectând mașina în interior și în exterior. Deși kilometrajul dezvăluie de obicei starea reală a unei mașini, în unele cazuri citirile contorului pot induce în eroare cumpărătorul. Conform statisticilor, până la 30% dintre vânzători modifica kilometrii vehiculului pentru a face să pară mai puțin folosit și, astfel, să-și crească prețul în mod ilegal.

În primul rând, verificați aspectul general al mașinii; uzura este foarte vizibilă? Verificarea dacă butonul de transmisie, volanul și covorașele arată mai noi decât vehiculul vă poate ajuta să faceți prima impresie care implică sau poate nu presupune suspiciuni. Următorul lucru de făcut este să verificați dacă numerele de pe contorometru se aliniază corect. De asemenea, uitați-vă dacă lipsesc șuruburi lângă sau pe tabloul de bord. Nu luați o decizie finală fără a cere vânzătorului să vă arate chitanțele de întreținere și titlul original.

Aceasta este una dintre metodele de verificare a kilometrajului, dar nu este cea mai ușoară și nici cea mai precisă, deoarece există și modalități de a face acest lucru online.

Site-ul Guvernului
Guvernele din diferite țări au făcut istoric kilometrajului date deschise. De exemplu, guvernul britanic a lansat un site web, unde puteți verifica citirile contorului de kilometri, precum și MoT-ul oricărei mașini. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți numărul de înregistrare și să așteptați să apară rezultatele. Oferă datele testelor MoT anterioare și toate informațiile detaliate despre rezultate; arată kilometrajul văzut pe contorometru la momentul testării mașinii și arată dacă mașina a trecut efectiv testul. Dacă ar fi vreodată un caz în care mașina respectivă nu reușește MoT, site-ul ar arăta și motivele. Vă permite să vedeți intervalele de kilometraj între verificările mașinii, ceea ce va face mai ușor să aflați orice este posibil ca vânzătorul să nu vă spună. Un lucru bun de știut este că acest site web este complet gratuit de utilizat.

Decodoare VIN
Site-ul Guvernului vă oferă unele informații relevante; totuși, cea mai bună metodă de verificare a kilometrajului real al unei mașini este un decodor VIN (Vehicle Identification Number). Multe site-uri web oferă acest serviciu, deci nu va fi dificil să găsești unul pentru tine. Comparați- le pe site-ul nostru pentru a alege cel care vi se potrivește cel mai bine.

Furnizați-le cu VIN și veți obține un raport complet al istoricului vehiculului, care nu numai că va indica kilometrajul real al unei mașini la diferite perioade de timp, ci va arăta și kilometrajul mediu al acestor modele. Istoria va avea toate accidentele pe care le-a suferit mașina, țările în care a fost înregistrată și chiar fotografiile de arhivă, dacă sunt disponibile.

În concluzie, evitați să treceți la decizia de a cumpăra o mașină second-hand înainte de a fi sigur ce cumpărați exact. Verificați kilometrajul folosind metoda care vi se pare cea mai convenabilă și investiți într-un vehicul care este probabil să vă servească mult timp. 

Vrei sa verifici kilometraj masina?

Incearca decodorul nostru VIN

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți politica cookie.