Procedura Vanzare Cumparare Auto 2021

Din acest articol puteți afla care este procedura de cumpărare și vânzare a mașinilor în 2021
Odată cu noul an, Codul fiscal cunoaște o schimbare importantă pentru cei care își vând mașina. Măsura vizează simplificarea operațiunii de înregistrare în 2021.
Până anul trecut, cei care și-au vândut mașina (dar și în cazul terenurilor și clădirilor) erau obligați să obțină un certificat de atestare fiscală pentru a dovedi plata la timp a impozitului. Începând cu 2021, legislația a fost modificată, astfel încât cei care vând o mașină să poată face acest lucru fără a obține un certificat de atestare fiscală, în anumite condiții. Cei care vând terenuri sau clădiri vor avea în continuare nevoie de acest act.
Legea 295/2020 marchează câteva modificări importante în Codul de procedură fiscală. Printre acestea se numără și renunțarea la certificatul de atestare fiscală pentru cei care își vând mașina. Condiția este ca un contract oficial de vânzare și cumpărare să fie utilizat pentru vânzarea mașinii.
„Proprietarii de bunuri care înstrăinează mijloacele de transport nu trebuie să prezinte certificatul de atestare fiscală dacă pentru înstrăinare utilizează formularul de contract pentru înstrăinare-achiziție a unui mijloc de transport aprobat prin ordin al ministrului conform dispozițiilor legale în vigoare”, se arată în textul legii.
Înregistrare 2021: Care este modelul oficial al contractului de vânzare-cumpărare

Modelul contractului de vânzare-cumpărare a mașinii sau, așa cum se numește oficial, contractul de înstrăinare-achiziție a unui mijloc de transport, este oferit de obicei gata finalizat celor care utilizează serviciile unui birou de pregătire a mașinilor. Pentru a reduce costurile procedurii, cei interesați să își vândă mașina pot descărca contractul de vânzare-cumpărare a mașinii direct de aici.

O altă modificare a procedurii de vânzare a mașinilor se referă exclusiv la companii. Acest lucru este prevăzut în legea 296/2020 și obligă dealerii auto și companiile de leasing care se înregistrează ca stoc de mijloace de transport de mărfuri, achiziționate de la persoane fizice din România și înregistrate pe numele lor, să le șteargă din înregistrările DRPCIV în numele foștilor proprietari.
Simplificarea procedurii de înregistrare a început în vara anului trecut. Apoi, noua legislație a oficializat renunțarea la formularul de înregistrare. În schimb, a fost introdusă dovada înmatriculării mașinii la organul fiscal pe numele noului proprietar. Sursa

Află istoricul unei mașini

Beneficiază de 20% Discount

Câştigă un raport gratis CarVertical!

Completează datele de mai jos şi poţi câştiga un raport gratis

© Copyright 2021 verificareistoricauto.ro

GhidProcedura Inmatriculare Auto 2021